Rage Shadow

Hockeyreviews Rage Shadow

Van de Rage Hockey shop kregen wij de Rage Shadow toegestuurd. Deze stick is gericht op de jeugd en dan met name voor het top segement.


Eigenschappen Rage Shadow

Type Hockeystick
Prijs € 95
Url <a href="http://www.ragehockey.eu/">Rage Hockey</a>

foto's Foto's Rage Shadow

 

Nadat de stick op woensdag ochtend was besteld, werd deze vervolgens de volgende dag al afgeleverd! Qua bezorging is dit een dikke plus dus.
De stick werd bezorgd in een stevige kartonnen beschermlaag zoals op de foto goed te zien is en verkeerde in uitstekende staat.

Om de stick goed te kunnen testen, hebben we de test in een aantal onderdelen opgesplitst en bespreken deze afzonderlijk.


Uiterlijk
De Rage shadow heeft een zwart/wit uiterlijk was de stick een classic look geeft. De tekst 'Shadow' op de stick is zo neergezet dat het lijkt alsof het er opgekrast is, wat de stick een wat ruiger uiterlijk geeft.
Verder staat er nog in grote letters het merk van de stick (Rage) en uit welke componenten de stick bestaat: carbon, fiberglass, aramid, en nog een paar voor mij onbekende termen. Ook staat de website van het merk (www.ragehockey.com) erop.
Alle tekst is trouwens in hetzelfde lettertype weergegeven. Op de haak is een afbeelding van een wapperende vlam neergezet, op de bolle kant (die wit is) staat de vlam er in het zwart, op de platte kant (die zwart is) staat de vlam er in het wit op. Over het algemeen een mooi, klassiek uiterlijk met wat ruig ogende teksten erop.

Grip
Het zwarte grip van de Rage Shadow is een stevige grip, die veel houvast biedt. Ook tijdens het spelen in de regen was er geen enkel moment dat er verminderd grip was. Qua slijtage van de grip valt er nog niet veel te zeggen, aangezien we deze nog niet lang genoeg in bezig hebben, maar het ziet er niet naar uit alsof de grip snel zal slijten.

Haak
Het haakje van de Rage Shadow is een standaard haak en heeft dus geen 'extended' of extra lange haak. Toch, mede door het lichte gewicht, is de stick erg lekker om goed mee te pingelen.

Slaan & Pushen
Ondanks het lichte gewicht, wat een stick over het algemeen minder geschikt maakt om er vaak & hard mee te slaan, heeft de shadow voldoende kracht in huis om lekker te slaan. Voor een achterhoede-speler zal ik de stick niet direct als eerste aanraden, maar voor midden & voor spelers is dit qua slaan een prima stick. Een scherpe haak en een licht gewicht zorgen ervoor dat je met de Shadow lekker en snel kan pushen.

Opvallend
Na de eerste paar slagen viel al snel op dat de beschermende, doorzichte coating van de hockeystick niet erg sterk is. Wij raden dan ook sterk aan om de stick al snel in te tapen! Ondanks dat de stick een normale grootte heeft (36,5") voelde de stick klein aan. Aangezien de stick ook in grotere maten beschikbaar is, raden wij aan om ook een grotere stick te kopen mocht je zelf langer zijn dan 1m80.


Samenvatting
Over het algemeen is de Rage Shadow een lekkere stick die er redelijk ruig uitziet. Hij is geschikt voor zowel de aanvallende middenhoede als de voorspelers. De Rage Shadow leent zich zowel voor snelle pushes , lekkere pingels als redelijk harde slagen. Vergeet niet bij aanschaf om de stick snel in te tapen, de beschermende coating is namelijk niet erg sterk. Schaf ook, als je groter bent dan 1m80, een grotere versie aan dan de standaard 36,5"!
Eindcijfer: een dikke 8!

Je kan deze hockeystick hier bestellen: Rage Hockey Shop

Reacties

  • 01 mrt 2012 om 18:58 jasper jasper

    wat een geluk dat deze website besBrancard

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard